• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Bijeenkomst Katholieke bloggers

BRUSSEL (KerkNet/Zenit) – Op initiatief van de Pauselijke Raad voor de Cultuur heeft op 2 mei, de dag na de zaligverklaring van paus Johannes Paulus II, een internationale conferentie plaats van katholieke bloggers. De bijeenkomst ligt in het verlengde van de dialoog met de heidenen, die eerder dit jaar in Parijs werd opgestart. Volgens de pauselijke raad werd de datum van 2 mei bewust gekozen omdat vele bloggers voor de zaligverklaring toch al in Rome zijn.

De deelnemers worden maandag door kardinaal Gianfranco Ravasi, de voorzitter van de Pauselijke Raad voor de Cultuur, en aartsbisschop Claudio Maria Celli, de voorzitter van de Pauselijke Raad voor de Sociale Communicatiemiddelen, toegesproken. Ook pater Lombardi, de perswoordvoerder van het Vaticaan en tevens voorzitter van ‘Radio Vaticaan’, spreekt hen toe. Ook de bekende "media-priester" Roderick Vonhögen uit Nederland zal in het panel aanwezig zijn.

Kardinaal Gianfranco Ravasi hoopt dat het overleg met de katholieke bloggers helpt om de taal van de digitale wereld te leren en om die voor de evangelisatie te benutten. Maandag wordt ook veel ruimte gemaakt voor de uitwisseling van ervaringen en de versterking van de contacten tussen de katholieke bloggers en de kerkelijke instellingen. Tegelijk grijpt het Vaticaan deze dag aan om enkele nieuwe initiatieven voor te stellen.

Publicatiedatum: 2 mei 2011
Laatst bewerkt: 2 mei 2011


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2024, Stg. InterKerk, Schiedam, test