• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus roept op tot herontdekking van de zondagsrust

ATICAAN (KerkNet/VIS) – In een brief aan de gezinnen naar aanleiding van het wereldgezinscongres van 2012 in de Italiaanse stad Milaan veroordeelt Paus Benedictus XVI het winstbejag en roept hij op tot een echte herontdekking van de oorspronkelijke betekenis van de zondag. Het wereldgezinscongres vindt plaats van 30 mei tot 3 juni 2012.

Benedictus XVI betreurt dat de wereld van de arbeid steeds nadrukkelijker in functie van de marktconcurrentie en het maximaliseren van winst wordt georganiseerd. Zelfs feestdagen zijn niet langer veilig en worden opgeofferd aan de consumptie. “Daarom moeten wij ons dringend bezinnen over de vraag hoe wij de eisen van het werk met deze van het gezin kunnen verzoenen en de echte betekenis van rust, in het bijzonder op de zondag, kunnen herontdekken. Het komende wereldgezinscongres is een kans om arbeid en rust vanuit het perspectief van de gezinnen te bestuderen.”

Paus Benedictus XVI herinnert er nog aan dat de apostolische exhortatie ‘H. Paus Johannes Paulus II - Postsynodale Apostolische Exhortatie
Familiaris Consortio
Over de taken van het christelijk gezin in de wereld van deze tijd
(22 november 1981)
’ in 1981 verscheen. Hij spreekt de hoop uit die dertigste verjaardag met talrijke initiatieven, zowel in parochies als nationaal, zal worden herdacht.

Publicatiedatum: 25 september 2010
Laatst bewerkt: 25 september 2010


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2022, Stg. InterKerk, Schiedam, test