• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x
Ná het bidden van het Angelus

Dierbare broeders en zusters,

in deze dagen van beproeving, terwijl de mensheid siddert voor de dreiging van de pandemie, wil ik alle christenen uitnodigen hun stem verenigd tot de hemel te richten. Ik nodig alle hoofden van de kerken en de leiders van alle christelijke gemeenschappen uit, samen met alle christenen van de verschillende confessies, te roepen naar de Allerhoogste, de Almachtige God, en gezamenlijk het gebed te bidden dat Jezus, Onze Heer, ons heeft geleerd. Ik nodig daarom iedereen uit om dit meerdere keren per dag te doen, maar ook om dit Gebed des Heren allemaal tegelijk te verrichten aanstaande woensdag 25 maart 's middags. Want het is de dag dat veel christenen zich de aankondiging van de Menswording van het Woord aan de Maagd Maria gedenken. Moge de Heer het unanieme gebed verhoren van al zijn leerlingen die zich voorbereiden op de overwinning van de Verrezen Christus.

Met ditzelfde voornemen zal ik aanstaande vrijdag 27 maart om 18.00 uur een moment van gebed voorzitten op het plein voor de Sint-Pietersbasiliek, met het plein leeg. Ik nodig nu iedereen uit om via de media spiritueel deel te nemen. We zullen dan luisteren naar het Woord van God. We zullen onze smeekbede laten opstijgen. We zullen het Allerheiligste Sacrament aanbidden, waarmee ik aan het einde de zegening Urbi et Orbi zal verrichten, waaraan de mogelijkheid zal worden verbonden een Apostolische Penitentiarie
Decreet over het verlenen van speciale Aflaten aan de gelovigen tijdens de huidige pandemie
(19 maart 2020)
 te verkrijgen.

Op de pandemie van het virus willen we reageren met de universaliteit van gebed, mededogen, tederheid. Laten we eensgezind blijven. Laten we blijkgeven van onze verbondenheid met de eenzaamste en meest beproefde mensen; onze nabijheid tot artsen, gezondheidswerkers, verpleegkundigen en verplegers, vrijwilligers; onze nabijheid tot de autoriteiten die harde maatregelen moeten nemen, maar dan wel voor ons eigen bestwil; onze nabijheid tot de politieagenten, tot de soldaten op straat die steeds proberen de orde te bewaren, zodat de dingen worden gedaan die de regering ons vraagt te doen voor het welzijn van ons allemaal; nabijheid tot iedereen.

Moge de Heer hun de kracht en de solidariteit geven om deze rampspoed het hoofd te bieden.

Document

Naam: “HET WONDER VAN HET LICHT” - AANKONDIGING URBI ET ORBI
4e Zondag van de Veertigdagentijd - Zondag ‘Laetare’ (Jaar A) - Bibliotheek van het Apostolisch Paleis, Vaticaan
Soort: Paus Franciscus - Angelus/Regina Caeli
Auteur: Paus Franciscus
Datum: 22 maart 2020
Bewerkt: 23 maart 2020

Referenties naar dit document

 
Geen documenten gevonden!

Opties

Internetadres
Print deze pagina
Dit document bestellen
Startpagina van dit document
Referenties naar dit document
Referenties vanuit dit document
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2024, Stg. InterKerk, Schiedam, test