• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Ieder moment is een aangewezen moment voor gebed. Toch houdt de Kerk aan de gelovigen tijden voor, bedoeld om het onafgebroken gebed te scanderen en te voeden: het morgen- en avondgebed; voor en na het eten; het getijdengebed; de zondagse Eucharistie; de rozenkrans; de feesten van het liturgisch jaar.

De icoon laat enkele van de voornaamste feesten zien van het liturgisch jaar, die het gebed van de Kerk markeren. In het midden overheerst de voorstelling van het paas-mysterie: de verrijzenis van Jezus en zijn Hemelvaart. Het is aan dan dat hoogfeest, hoogtepunt van het liturgisch gebed, dat al de andere feesten, die van Jezus en die van Maria, betekenis en heilzame werkdadigheid ontlenen.

________________________________

Icoon van liturgische Hoogfeesten

Wat is het gebed?
Het gebed is de verheffing van de ziel tot God, of de vraag aan God om goederen in overeenstemming met zijn wil. Het is altijd een gave van God die de mens tegemoet komt. Het christelijke gebed is een persoonlijke en levende relatie van de kinderen van God met hun oneindig goede Vader, met zijn Zoon Jezus Christus, met de heilige Geest die in hun hart woont.

Document

Naam: COMPENDIUM VAN DE CATECHISMUS VAN DE KATHOLIEKE KERK
Soort: Catechismus-Compendium
Datum: 28 juni 2005
Copyrights: © 2005, Libreria Editrice Vaticana
© 2005, Vert.: Werkgroep Compendium
Deze werkvertaling is uitgangspunt geweest voor de officiële uitgave. Deze versie wordt binnenkort geconformeerd aan de officiële uitgave.
Bewerkt: 15 december 2021

Opties

Internetadres
Print deze pagina
Dit document bestellen
Startpagina van dit document
Inhoudsopgave van dit document
Referenties naar dit document
Referenties vanuit dit document
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2023, Stg. InterKerk, Schiedam, test