• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

HET COMPENDIUM IS EEN IDEALE DIALOOG TUSSEN MEESTER EN LEERLING

Een paar dagen geleden heb ik de vreugde gehad het Catechismus-Compendium
Compendium van de Catechismus van de Katholieke Kerk
(28 juni 2005)
te presenteren. Al vele jaren werd gevraagd om een kortere versie van de catechismus, waarin op een eenvoudige, maar wel volledige wijze alle essentiƫle elementen van het katholieke geloof aan bod zouden komen. De Goddelijke Voorzienigheid heeft het mogelijk gemaakt dat dit plan gereed is gekomen op de dag dat het proces voor de zaligverklaring van de geliefde Johannes Paulus II is begonnen en daarmee een belangwekkende impuls daaraan heeft gegeven. Daarom geef ik dank aan onze Heer en wil, geliefde broeders en zusters, nogmaals wijzen op het belang van dit goede en praktische instrument voor de verkondiging van Christus, Zijn Evangelie en Zijn verlossing.
In het Compendium is een ideale dialoog tussen de meester en de leerling, het is een synthese die de weidsheid van het geloof van de Kerk aangeeft en het Katholieke geloof bevat dat in de Catechismus is gepubliceerd door mijn vereerde voorganger in 1992. Het Compendium neemt de vier delen over, waardoor het een verbinding is met de Catechismus, daarmee toont ze het zeer bijzondere mysterie van God, Zijn verlossend werken voor de gehele mensheid, van de centrale betekenis van Jezus, de Eniggeboren Zoon van God die geboren is uit de Maagd Maria, gestorven is en opnieuw voor ons leeft. Hij werkt door de Kerk in het bijzonder in de Sacramenten, waar Christus de bron van ons geloof is, het model voor iedere gelovige en de Heer van onze gebeden.
Geliefde broeders en zusters, hoe noodzakelijk is het aan het begin van het derde millennium, dat de gehele Christelijke gemeenschap verkondigd en getuigd van de gehele waarheid van het geloof, de leer en de Katholieke moraal op een eensgezinde wijze en van harte!! De vernieuwing van de catechese en de evangelisatie kan gebruik maken van het Catechismus-Compendium
Compendium van de Catechismus van de Katholieke Kerk
(28 juni 2005)
, omdat alle Christenen - kinderen, jongeren en volwassen, gezinnen en gemeenschappen - het huis zijn waar de H. Geest thuis is, en Die ons helpt in een sfeer van catechese en evangelisatie anderen Christus te laten ontmoeten. Vragen we dit met vertrouwen aan de Maagd, Moeder van God, Ster van de evangelisatie.

Document

Naam: HET COMPENDIUM IS EEN IDEALE DIALOOG TUSSEN MEESTER EN LEERLING
Soort: Paus Benedictus XVI - Angelus/Regina Caeli
Auteur: Paus Benedictus XVI
Datum: 3 juli 2005
Copyrights: © 2005, Libreria Editrice Vaticana / Stg. InterKerk
Vert.: redactie
Bewerkt: 7 november 2019

Referenties naar dit document

 
Geen documenten gevonden!
 
Geen dossiers gevonden!
 
Geen berichten gevonden!

Opties

Internetadres
Print deze pagina
Dit document bestellen
Startpagina van dit document
Referenties naar dit document
Referenties vanuit dit document
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2024, Stg. InterKerk, Schiedam, test