• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x
Hierbij keer ik terug naar het thema “Het evangelie van het gezin”. Wij mogen het debat niet beperken tot de situatie van de gescheiden mannen en vrouwen die hertrouwd zijn, en de vele andere moeilijke pastorale situaties die niet in deze tekst zijn vermeld. Wij moeten een positief uitgangspunt innemen en het evangelie van het gezin in heel zijn schoonheid opnieuw ontdekken en verkondigen. De waarheid overtuigt door haar schoonheid. Wij moeten met woorden en daden een bijdrage leveren om ervoor te zorgen dat de mensen het geluk in het gezin vinden en zo aan andere gezinnen een getuigenis kunnen geven van dit geluk van hen. Wij moeten het gezin opnieuw verstaan als huiskerk, het tot de bevoorrechte weg maken van de nieuwe evangelisatie en van de vernieuwing van de Kerk, een Kerk die op weg is bij de mensen en met de mensen.
In het gezin zijn de mensen thuis of zoeken minstens een tehuis in het gezin. In de gezinnen ontmoet de Kerk de werkelijkheid van het leven. Daarom is het gezin een toetssteen van de pastoraal en een noodzaak voor de nieuwe evangelisatie. Het gezin is de toekomst. Ook voor de Kerk vormt het gezin de weg van de toekomst.

Document

Naam: EVANGELIE VAN HET GEZIN
De schepping sluit eens en voorgoed de gendertheorieën uit. Man en vrouw zijn samen en in de kern van het gezin toekomst, sociale deugd, zoeken naar geluk - Rede tot het Buitengewoon Consistorie (Nieuwe Synodehal, Vaticaan)
Soort: Walter Kardinaal Kasper - Toespraak
Auteur: Walter Kardinaal Kasper
Datum: 20 februari 2014
Copyrights: © 2014, Il Foglio
Vert.: drs. H.M.G. Kretzers; alineaverdeling en -nummering: redactie
Bewerkt: 6 augustus 2020

Opties

Internetadres
Print deze pagina
Dit document bestellen
Startpagina van dit document
Inhoudsopgave van dit document
Referenties naar dit document
Referenties vanuit dit document
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2023, Stg. InterKerk, Schiedam, test