• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

THEOLOGIE VANDAAG: PERSPECTIEVEN, PRINCIPES EN CRITERIA

Voorafgaandelijke bemerking

De Internationale Theologische Commissie had reeds in haar vijfjarige sessie van 2004-2008 aangevangen met het bestuderen van het thema over de status van de theologie. Het werk was verricht door een subcommissie, onder het voorzitterschap van Eerwaarde Heer Santiago del Cura Elena en bestond uit de volgende leden: Zeer Eerwaarde Heer Bruno Forte, Zeer Eerwaarde Heer Savio Hon Tai-Fai, S.D.B., Eerwaarde Heren Antonio Castellano, S.D.B., Tomislav Ivanĉić, Thomas Norris, Paul Rouhana, Leonard Santedi Kinkupu, Jerzy Szymik en Dr. Thomas Söding.

Aangezien echter deze subcommissie haar werk door middel van de publicatie van een document niet kon beëindigen, is in de volgende vijfjarige sessie deze studie verdergezet op basis van het reeds verrichte werk. Hiervoor werd een nieuwe subcommissie samengesteld onder het voorzitterschap van Mgr. Paul McPartlan en samengesteld uit de volgende leden: Zeer Eerwaarde Heer Jan Liesen, Eerwaarde Heren Serge Thomas Bonino, O.P., Antonio Castellano, S.D.B., Adelbert Denaux, Tomislav Ivanĉić, Leonard Santedi Kinkupu, Jerzy Szymik, Zuster Sara Butler, M.S.B.T., en Dr. Thomas Söding.

De algemene discussie van dit thema vond plaats gedurende vele samenkomsten van de subcommissie en gedurende de Algemene Sessies van de Internationale Theologische Commissie te Rome van 2004 tot 2011. De huidige tekst is goedgekeurd in forma specifica op 29 november 2011 en vervolgens overhandigd aan de Voorzitter, Kardinaal William Levada, Prefect van de Congregatie voor de Geloofsleer, die de publicatie ervan heeft geautoriseerd.

Document

Naam: THEOLOGIE VANDAAG: PERSPECTIEVEN, PRINCIPES EN CRITERIA
Soort: Internationale Theologische Commissie
Auteur: Internationale Theologische Commissie
Datum: 29 november 2011
Copyrights: © 2012, Libreria Editrice Vaticana / Collationes. Tijdschrift voor Theologie en Pastoraal 42 (2002,2) 177-222
Vert.: Maria ter Steeg
Bewerkt: 22 oktober 2020

Opties

Internetadres
Print deze pagina
Dit document bestellen
Startpagina van dit document
Inhoudsopgave van dit document
Referenties naar dit document
Referenties vanuit dit document
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2024, Stg. InterKerk, Schiedam, test