• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Geloof “is een levensgezellin waardoor men met steeds nieuwe blik de wonderen kan waarnemen die God voor ons bewerkt. Omdat wij de plicht hebben de tekenen van de tijd in het nu van de geschiedenis te begrijpen, spoort het geloof ieder van ons aan een levend teken te worden van de aanwezigheid van de Verrezene in de wereld.” Paus Benedictus XVI, Motu Proprio, Over het uitroepen van het "Jaar van het Geloof", Porta Fidei (11 okt 2011), 15 Geloof is zowel een persoonlijke als een gemeenschappelijke daad: het is een gave van God die geleefd wordt in de gemeenschap van de Kerk en moet worden doorgegeven aan de wereld. Elk initiatief voor het Jaar van het Geloof moet erop gericht zijn te helpen in de vreugdevolle herontdekking van het geloof en vernieuwing van de geloofsgetuigenis. De hier gegeven aanbevelingen hebben als doel alle leden van de Kerk uit te nodigen ervoor te zorgen dat dit Jaar een speciale tijd kan zijn waarin wij, als Christenen, mogen delen in dat wat ons het meest dierbaar is: Christus Jezus, de Verlosser van de mensheid, Koning van het Heelal, “leidsman en voltooier van ons geloof” (Heb. 12, 2).

Gegeven in Rome, door de Congregatie voor de Geloofsleer, op 6 januari 2012, het Hoogfeest van de Openbaring van de Heer.

William Kardinaal Levada
Prefect

Luis F. Ladaria, S.I.
Titulair Aartsbisschop van Thibica
Secretaris

Document

Naam: NOTITIE MET PASTORALE AANBEVELINGEN VOOR HET "JAAR VAN HET GELOOF"
Enkele aanbevelingen om het Jaar van het Geloof op een meer doeltreffende en aangepaste wijze te beleven, ten dienste van het gelovig zijn en de evangelisatie
Soort: Congregatie voor de Geloofsleer
Auteur: William Kardinaal Levada
Datum: 6 januari 2012
Copyrights: © 2012, Libreria Editrice Vaticana
Vert.: incaelo.wordpress.com; alineaverdeling en -nummering: redactie
Bewerkt: 7 november 2019

Opties

Internetadres
Print deze pagina
Dit document bestellen
Startpagina van dit document
Inhoudsopgave van dit document
Referenties naar dit document
Referenties vanuit dit document
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2023, Stg. InterKerk, Schiedam, test