• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

De bestudering van de theologie van de verlossing werd in 1992 door paus Johannes Paulus II aan de leden van de Internationale Theologische Commissie voorgesteld. Om deze studie voor te bereiden werd er een subcommissie samengesteld die bestond uit prof. Jan Ambaum, prof. Joseph Doré, prof. Avery Dulles, prof. Joachim Gnilka, prof. Sebastiaan Karotemprel, mgr. Miceál Ledwith (voorzitter), prof. Francis Moloney, mgr. Max Thurian en prof. Ladislaus Vanyo.

Algemene discussies over dit onderwerp vonden plaats tijdens verschillende bijeenkomsten van de subcommissie en op de algemene vergaderingen van de Internationale Theologische Commissie zelf, gehouden te Rome in 1992, 1993 en 1994. Deze tekst werd in forma specifica goedgekeurd door een stemming van de commissie op 29 november 1994 en aan de voorzitter ervan, Joseph Kardinaal Ratzinger, prefect van de Congregatie voor de Geloofsleer, voorgelegd, die hem ter publicatie heeft goedgekeurd.

De Internationale Theologische Commissie heeft niet de bedoeling nieuwe theologische elementen aan te bieden, maar veeleer - door hier een synthese van de hedendaagse theologische benaderingen te geven - een betrouwbaar referentiepunt te bieden bij het voortgaande gesprek en onderzoek over dit vraagstuk.

Document

Naam: ENKELE VRAAGSTUKKEN OVER GOD ALS VERLOSSER
Soort: Internationale Theologische Commissie
Auteur: Internationale Theologische Commissie
Datum: 29 november 1994
Copyrights: © 1996, SRKK Kerkelijke Documentatie jrg. 24, nr. 8
In opdracht van p. Georges Cottier o.p., secr.-gen. van de ITC, vertaald door prof. dr. J. Ambaum m.m.v. mw. drs. M.-L. Meulemans
Bewerkt: 4 augustus 2020

Opties

Internetadres
Print deze pagina
Dit document bestellen
Startpagina van dit document
Inhoudsopgave van dit document
Referenties naar dit document
Referenties vanuit dit document
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2024, Stg. InterKerk, Schiedam, test