• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x
Indien de Verenigde Naties
Conventie over de Rechten van het Kind
Kinderrechtenverdrag (20 november 1989)
in Verenigde Naties
Conventie over de Rechten van het Kind
Kinderrechtenverdrag (20 november 1989)
duidelijk stelt dat het belang van de minderjarige steeds moet worden beschermd en dat aan de minderjarige dezelfde fundamentele mensenrechten moeten worden toegekend als aan de volwassene, dan is dit in de realiteit niet altijd het geval. Want terwijl de publieke opinie bewust wordt dat punctuele en ingrijpende acties nodig zijn om minderjarigen te beschermen, laat de realiteit iets heel anders zien: in veel gevallen wordt een groot aantal minderjarigen aan zijn lot overgelaten, zodanig dat zij op veel manieren het risico lopen uitgebuit te worden. Mijn geliefde voorganger Joannes Paulus II heeft op H. Paus Johannes Paulus II - Brief
Aan de Secretaris Generaal van Verenigde Naties bij gelegenheid van de Wereld Topontmoeting over kinderen (22 september 1990)
ondubbelzinnig getuigenis afgelegd van de dramatische situatie waarin minderjarige migranten en vluchtelingen zich bevinden. Hij schrijft: “Ik ben getuige van de onvoorstelbare levensomstandigheden van miljoenen kinderen in alle werelddelen. Zij zijn erg kwetsbaar. Want zij hebben nauwelijks de gelegenheid om hun stem te laten horen” H. Paus Johannes Paulus II, Brief, Aan de Secretaris Generaal van Verenigde Naties bij gelegenheid van de Wereld Topontmoeting over kinderen (22 sept 1990). Insegnamentimenti, XIII, 1990, blz. 672. Uit de grond van mijn hart wens ik dat men aan de minderjarige migranten de gepaste aandacht besteed. Want zij hebben nood aan een gunstig sociaal milieu dat hun psychische, culturele, morele en spirituele ontwikkeling garandeert. Wanneer zij in een vreemd land moeten leven zonder effectieve referentiepunten schept dit ontelbare vaak zware problemen, in het bijzonder voor jongeren die de steun en de omkadering van hun familie moeten missen.

Document

Naam: MINDERJARIGE MIGRANTEN EN VLUCHTELINGEN
Werelddag van de Migrant en de Vluchteling 17 januari 2010
Soort: Paus Benedictus XVI - Boodschap
Auteur: Paus Benedictus XVI
Datum: 16 oktober 2009
Copyrights: © 2009, Libreria Editrice Vaticana
Vert.: Kerknet.be; alineanummering en -verdeling: redactie
Bewerkt: 7 november 2019

Opties

Internetadres
Print deze pagina
Dit document bestellen
Startpagina van dit document
Referenties naar dit document
Referenties vanuit dit document
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2024, Stg. InterKerk, Schiedam, test