• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x
Beste broeders en zusters,
Beste Families,

Aan u allen die bijeen bent om de 6e Wereld Ontmoeting van de Gezinnen te vieren onder het moederlijke toezicht van Onze Lieve Vrouwe van Guadelupe, "heil en vrede voor u vanwege God (onze) Vader en de Heer Jezus Christus" (2 Tess. 1, 2)

Jullie hebben net het bidden van de Rozenkrans beëindigd, daarbij hebben jullie de vreugdevolle geheimen overwogen van de Zoon van God die mens is geworden, geboren in het gezin van Maria en Jozef en groeide op in Nazareth, in de huiselijke omgeving van dagelijkse taken, gebed en nauwe vriendschappen. Zijn gezin verwelkomde Hem en beschermde Hem vol liefde, zij brachten Hem de religieuze tradities bij en leerden Hem de wetten van Zijn volk te vervullen, zij begeleidden Hem naar de volwassenheid en naar de missie waarvoor Hij was voorbestemd. " En Jezus nam toe in wijsheid en leeftijd en welgevalligheid bij God en de mensen" (Lc. 2, 52).

Het bidden van de vreugdevolle geheimen werd afgewisseld met getuigenissen van Christelijke families, die alle continenten vertegenwoordigen, hetgeen een echo en afspiegeling is van onze tijd op de geschiedenis van Jezus en van Zijn familie. Deze getuigenissen hebben aangetoond dat het zaad van het Evangelie doorgaat te groeien en vrucht draagt in de diverse situaties van vandaag.

Document

Naam: TOT DE DEELNEMERS AAN HET BIDDEN VAN DE ROZENKRANS BIJ GELEGENHEID VAN DE 6E WERELD ONTMOETING VAN DE GEZINNEN IN MEXICO-STAD
Soort: Paus Benedictus XVI - Boodschap
Auteur: Paus Benedictus XVI
Datum: 17 januari 2009
Copyrights: © 2009, Libreria Editrice Vaticana
Vertaling en alineaverdeling: Redactie
Bewerkt: 7 mei 2020

Referenties naar dit document

 
Geen documenten gevonden!
 
Geen berichten gevonden!

Opties

Internetadres
Print deze pagina
Dit document bestellen
Startpagina van dit document
Referenties naar dit document
Referenties vanuit dit document
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2022, Stg. InterKerk, Schiedam, test