• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

CHRISTUS VERENIGT VOLKEREN
Bij het bezoek aan het geboortehuis van de H. Freinademetz en de parochiekerk aan hem gewijd in Oies

Dierbare broeders en zusters,

Ik ben diep geroerd door uw warme ontvangst dat ik hier krijg en ik kan slechts dank zeggen vanuit geheel mijn hart. En ik dank de Heer die ons deze grote heilige, St. Joseph Freinademetz Red.: 1852 - 1908, gedachtenis op 29 januari in Wenen en Bozen-Brixen, die ons de weg ten leven toont en een teken is voor de toekomst van de Kerk. Een heilige met het grootste nieuws.

Wij weten dat China op politiek en economisch terrein, maar ook in de geestelijke uitdagingen steeds belangrijker wordt. Het is belangrijk, dat dit grote land zich opent voor het Evangelie. De heilige Joseph Freinademetz toont ons, dat het geloof voor geen enkele cultuur of volk een vervreemding betekent, want alle culturen verwachten Christus. En ze worden door de Heer nimmer vernietigd, maar komen veeleer tot volle rijkdom.

De heilige Joseph Freinademetz wilde niet alleen als Chinees leven en sterven, maar ook in de hemel Chinees blijven. Hij heeft zich zo met dit volk geïdentificeerd, in de overtuiging dat het zich zou openstellen voor het geloof in Jezus Christus. Bidden we nu, dat deze grote heilige ons allen de moed zal geven, in onze tijd het geloof opnieuw te beleven en Christus tegemoet te treden, want Hij alleen kan de volkeren en de culturen verenigen.

En laten we ook bidden dat veel jongeren de moed krijgen om hun leven geheel aan de Heer en Zijn Evangelie te wijden. Ik kan echter eenvoudigweg niet meer zeggen dan “dank U” tot de Heer die ons deze heilige heeft gegeven en ook dank aan u allen voor het ontvangst, dat duidelijk maakt dat de Kerk ook in deze tijd levend is en dat geloof de vreugde is dat ons verenigd en dat ons doet voortgaan op de weg van ons leven.

Dank aan u allen !!!

Document

Naam: CHRISTUS VERENIGT VOLKEREN
Bij het bezoek aan het geboortehuis van de H. Freinademetz en de parochiekerk aan hem gewijd in Oies
Soort: Paus Benedictus XVI - Toespraak
Auteur: Paus Benedictus XVI
Datum: 5 augustus 2008
Copyrights: © 2008, Libreria Editrice Vaticana
Vertaling vanuit het Duits en Italiaans, alineanummering en -verdeling: Redactie
Bewerkt: 15 augustus 2020

Referenties naar dit document

 
Geen documenten gevonden!

Opties

Internetadres
Print deze pagina
Dit document bestellen
Startpagina van dit document
Referenties naar dit document
Referenties vanuit dit document
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2024, Stg. InterKerk, Schiedam, test